Nieuwsbrief ontvangen
E-mail:

Recepten met Macaronmix


Macaronmix:

Hip, trendy en populair: zo zou je de macaron vandaag kunnen noemen. Dit eeuwenoude, zoete en luchtige eiwitschuimkoekje met crème-, ganache- of fruitvulling, befaamd in Parijs, verovert met al zijn kleuren en smaak sensaties nu ook de rest van de wereld,

De bereiding ervan lijkt eenvoudig, maar is het niet. Tot op de dag van vandaag is het maken van macarons vakwerk. De basis van de macaron vormt een mengsel van amandel en poedersuiker. Het mengsel (broyage) is bijzonder fijn: hoe fijner de broyage des te beter de macaron.

Met de ProCakes Macaronmix maakt u voortaan in een handomdraai uitstekende macarons in alle kleuren van de regenboog. Indien u dit eenvoudige recept aanhoudt kunnen ze eigenlijk niet mislukken.

Recept:
Macaronmix        500 gr
Water                 100 gr,
Voor gekleurde macarons: de hoeveelheid water verminderen met de hoeveelheid kleurstof (op waterbasis)

Werkwijze:
De ingrediënten gedurende 5 minuten mengen in 2e versnelling met de vlindergarde. Spuit nu ongeveer 60 doppen van 10 gram op een siliconenmat (of bakpapier) Laat dit ongeveer een uur drogen. Hierdoor zal de buitenkant krokant afbakken zonder te scheuren. Indien niet lang genoeg gedroogd, zal de macaron tijdens het bakken open scheuren. Afbakken in de oven op 150 graden voor ongeveer 25 minuten, Voila, uw macaronkoekjes zijn klaar. 

Nu de vulling nog:
Hiervoor kunt u verschillende ingredienten gebruiken, zelfs de macaronmix kunt u hiervoor gebruiken.

Recept 1: 
Macaronmix                  125 gr
Water                                25 gr
Smaakstof                5 à 8 gr (bijvoorbeeld Patidess)
Boter (kamertemp)           125 gr

Werkwijze:
Macaronmix, water en smaakstof 2 minuten mengen in de eerste versnelling. Dan boter toevoegen en verder kloppen in de tweede versnelling gedurende 5 minuten.
Deze vulling tussen de macarons spuiten en genieten maar!